Известие

Collapse
No announcement yet.

Ремък или Ролка?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Ремъка не се обтяга правилно или не е точния или е стар или е менте. Ей така първия ми ремък свиреше точно след като го смених и точно на студено.

Върнах оригиналния (стария) и спря да свири. После с по-малката шайба сложих пак нов ремък естествено и по-къс понеже така се налагаше и няма свирене. Като сравних предишния нов, с другиа нов (по-късия) видимо нямаха нищо общо като материал, нито по цвят нито по изработка, а двата бяха DAYCO. Пробвай с друг ремък ми е съвета. От пластмасова ролка не може да свири. Може да стърже лагера на ролката но не и да свири.
    Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
      Ремъка не се обтяга правилно или не е точния или е стар или е менте. Ей така първия ми ремък свиреше точно след като го смених и точно на студено.

Върнах оригиналния (стария) и спря да свири. После с по-малката шайба сложих пак нов ремък естествено и по-къс понеже така се налагаше и няма свирене. Като сравних предишния нов, с другиа нов (по-късия) видимо нямаха нищо общо като материал, нито по цвят нито по изработка, а двата бяха DAYCO. Пробвай с друг ремък ми е съвета. От пластмасова ролка не може да свири. Може да стърже лагера на ролката но не и да свири.

Мисля да пробвам със стария ремък, който все още го пазя-видимо нищо му няма. И тогава вече...

Comment

Мисля, че паразитната на пистовия ремък ти е за смяна .. верно, че е най-скъпата по колата, но заради кофти такава, при мен чисто нов Гейтс остана без едната писта. Смених я и сега всичко е тихо.
        Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
        Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
        Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената

Comment

Колега, като сменя ролките смени ли и обтегача на ролката или само ролката? Тоя обтегач като се износи и държи наклонена ролката - отам ремъкът няма достатъчна контактна повъхност и започва да свири и да излиза от ролките и ремъчните шайби.
          sigpic
          Автосервиз, Варна, ул.Наум 8, 0888757558
          Alfa Romeo GT 1.9 16v 05'

Comment

Първоначално публикувано от pininfarina Покажи съобщение
            Колега, като сменя ролките смени ли и обтегача на ролката или само ролката? Тоя обтегач като се износи и държи наклонена ролката - отам ремъкът няма достатъчна контактна повъхност и започва да свири и да излиза от ролките и ремъчните шайби.
            Ми обтегача с ролката /абе целия механизъм/ го смених първо него, и си мислех че паразитната е ОК .. да ама не цвиленето си виенето си останаха и като я свалих оле майко, ми тя станала на улей и краищата и заострени и там беше разпорила едната писта на ремъка, при това много прецизен разрез .. . та смених всички ролки и всички ремъци без изключение, включително и тези на ангренажа и на балансиращите валове .. сега мотора като е запален не се чува .. егати и ефекта .. ма сичко ново .. ,а да и алтернатора го смених направо с нов с нова шайба, щото и оттам имаше някакво жулене и стържене, но не беше от лагерите.
            Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
            Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
            Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената

Comment

Working...
            X